tiistai 15. toukokuuta 2012

Furunkuloosin vuoksi eläinlääkärissä

Helmin furunkuloosi paheni, joten päätimme mennä jälleen eläinlääkäriin näyttämään tilannetta. Eläinlääkäriin meno on Helmille mieluisaa ja autosta päästyään on jo kiire juosta eläinlääkäriin sisälle. Eläinlääkäriasema Veter on tuttu paikka Helmille. Siellä on käyty jo monta kertaa ennenkin.


Vastaanoton jälkeen on odotettava omaa vuoroa. Sillä aikaa mittasimme Helmin painon eläinvaa-alla. Vaaka näytti 22,30kg ja se olikin ihan ihannepaino narttubulldogille.



Helmin vuoro tuli ja Helmi nostettiin tarkastelupöydälle. Eläinlääkäri tarkasteli Helmin tassut ja otti varvasväleistä raape- ja teippinäytteet. Näytteistä löytyi runsaasti kokkibakteereja sekä valkosoluja ja yksittäisiä hiivoja. Eläinlääkäri myös epäili allergiaa ja suositteli jossain vaiheessa kokeilemaan eliminaatiodieettiä.


Helmi sai furunkuloosin hoitoon antibioottikuurin, paikallishoitoon Canofite-linimenttiä sekä varvasvälien pesuun Malaseb-shampoota. Ennen antibioottikuurin loppumista olisi suositeltavaa mennä kontrollitarkastukseen, jossa katsotaan onko furunkuloosi parantunut ja tarvitaanko vielä jatkohoitoa.


Tässä vielä Helmin hoito-ohjeet:
  • 3/4 antibioottitablettia 2 kertaa päivässä kuuri loppuun
  • Canofite korvatippoja ohuelti varvasvälien iholle 2 kertaa päivässä 10-14 päivän ajan
  • Varvasvälien pesut joka 3.päivä Malaseb-shampoolla, jonka annetaan vaikuttaa 5-10 minuuttia ja huuhdellaan huolellisesti pois
  • Yleisesti tassut on pidettävä siistinä ja kuivana. Nuoleminen on estettävä esim. kaulurilla.

Lue lisää furunkuloosista:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti