sunnuntai 19. elokuuta 2012

Veneretki Visuvedelle

Lähdimme koirien kanssa Visuveden kanavalla käymään. Helmi ja Paavo bulldogit istuivat veneen penkeillä. Paavolle on myös hankittu omat koirien pelastusliivit, joiden pitäisi sopia kooltaan vielä täysikokoisenakin. Menomatkalla oli hieno sää. Koirat nauttivat venekyydistä ja katselivat rentoina aaltoja ja maisemia. Menomatka Visuvedelle kesti alle puoli tuntia.




Kiinnitimme veneen Visuveden venelaituriin ja nousimme maihin. Koirat on helppo nostaa veneestä laiturille pelastusliivien nostokahvoista. Ensimmäisenä koirilla oli juomatauko. Sitten lähdimme katsastamaan kesäkahvilan tarjontaa.

Helmi: "Vau, kyllä on komea silta."
Paavo: "Mua ei mitkään sillat kiinnosta. Nyt vettä, slurp slurp..."

Laiturilta suuntasimme vieressä olevaan kesäkahvilaan, mutta kahvila olikin suljettu. Kahvilan ohessa oli käytettävissä pyöriä, joiten avulla pääsi käymään vähän matkan päässä olevassa kaupassa.



Osa porukasta lähti käymään kaupassa pyörillä ja loput jäivät odottamaan herkkuja rantaan. Herkkuja odotellessa katselimme maisemia kahvilan nurmikentällä.

Paavo: "Mikä niillä kestää? Täällä päin ei näy ketään."
Helmi: "Ei täälläkään suunnassa. Kyllä ovat hitaita."

Visuveden kääntösilta käännetään sivulle, kun Tarjanne laiva kulkee sillan kohdalta. Tarjanne laiva kulkee Tampere - Virrat väliä ja ohittaa myös mökin rannan ennen Virtojen laivarantaa. Tällä retkellä emme päässeet ihailemaan kääntösillan kääntöä.

Herkkuja odotellessa Helmi ja Paavo bulldogit poseerasivat rannassa pelastusliivit päällä. Yhteinen talutushihna oli kiinni molemmissa koirissa hihnan päistä ja kiinni pystyi pitämään hihnan keskeltä. Helmin pelastusliiveissä on myös erillinen lenkki, johon hihnan voi suoraan kiinnittää. Paavolla oli erikseen kaulapanta kaulassa.

Vihdoin herkkujen odottaminen palkittiin, kun kaupassa kävijät saapuivat jätskien ja koirien herkkupalojen kanssa paikalle. Asetuimme aurinkovarjon alle herkuttelemaan. Koirat viihtyvät pöydän alla kaikkein varjoisimmissa kohdissa.

Helmi: "Nam nam. Ompas herkkua. Paavo, älä syö
kaikkea." Paavo: "Kerjääminen on mun vahvuus."
Paavo: "Minä olen vapaaehtoinen syömään loput
teidän jätskeistänne, jos ette jaksa kaikkea."

Herkuttelun jälkeen lähdimme kiiruun vilkkaan takasin mökille päin, koska järvelle alkoi kerääntyä uhkaavan näköisiä pilviä. Vielä aurinko kuitenkin paistoi ja lämmitti mukavasti.

"Olipas mukava retki. Nyt me lähdetään kotiin päin."

Helmi: "Minä menen ensimmäisenä veneeseen.
Paavo, jonoon mars."

Kun kaikki oli lastattu takaisin veneeseen, niin sitten lähdettiin matkaan. Tummia pilviä vaan alkoi kerääntyä lisää taivaalle.

Paavo: "Kyllä näyttää pilvet synkiltä."
Kohtaa alkaa sataa.

Ehdimme noin puoleen väliin matkaa, kun alkoi sataa kunnolla. Molemmat koirat änkivät kiiruusti viltin alle sateen suojaan. Oli kyllä huvittavaa katsella, kuinka bulldogit ovat niin mukavuuden haluisia, että eivät siedä sateen armoilla hetkeäkään. ♥  

Paavo: "Helmi, älä vie kaikkea tilaa. Mene sinnepäin,
että minäkin mahdun viltin alle."

Kun lopulta pääsimme perille mökille, koirat menivät samantien lämpöisen viltin alle nukkumaan. Kyllä oli koettelemus bulldogeille, mutta nyt voi onneksi rentoutua ja levätä retken päälle.

Helmi: " Kyllä meitä taas koeteltiin. Ihanaa olla sisällä lämpöisessä vihdoin.
Kaikkea ne ihmiset keksivät meidän päämme menoksi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti