lauantai 4. elokuuta 2012

Bulldogit mustikkaretkellä



Helmi ja Paavo bulldogit olivat mukana mustikkametsässä. Mustikoita löytyi runsaasti ja sää oli suotuisa. Hyttysiäkin oli maltillisesti.

Paavo tykkäsi syödä mustikoita suoraan pensaista, vaikka hieman haasteellista se oli, koska oksat meinasivat aina karata suun edestä. Paavo oli niin innoissaan mustikoista, että tunki kuonoaan aina siihen pensaaseen, josta itse yritti noukkia mustikoita. Mustikoita kerättäessä pitikin olla tarkkana, ettei mene noukkimaan mustikoita juuri Paavon kuolaamista pensaista. :)

Helmi ei innostunut yrittämään mustikoiden syömistä suoraan pensaista. Kädestä annettaessa mustikat maistuivat myös Helmille.

Hetken metsässä kuljeskelun jälkeen koirille tuli niin kuuma, että mutalätäköt olivat koirien mielestä aivan taivaallisia juoma- ja vilvoittelupaikkoja. Kuumuuteen mutalätäköt tarjosivat helpostusta. Sen sijaan koirien turkit olivat peuhaamisen jälkeen kuraisia.

Paavolle maistui myös uni mustikkamättäillä. Uni oli mättäillä niin makeaa, että ihan kuorsaaminen kuului.


"Aah. Ihana keidas. Kerätköön nuo muut mustikoita. Minä lepään tässä." 

"Vähän vaan peuhattiin tuolla mutalätäkössä."

"Rankkaa tämä metsässä kuljeskelu.
Onpas mukava oikaista tähän."

      

Koirien märät ja mutaiset turkit puhdistettiin rahkasammalella ennen lähtöä. Vanhan kansan perinteen mukaan rahkasammal on oiva materiaali niin vessapaperiksi kuin vauvan vaipaksi. Rahkasammal on lievästi antiseptinen ja imukykyinen ja toimi hyvin turkin puhdistuksessa. Tässä vielä hauska video mustikkaretkeltä.

2 kommenttia:

  1. aika hauska lukea tämmöisiä jopa videonkin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitos, mukavaa ilahduttaa muitakin ja jakaa näiden hassujen koirien seikkailuja muillekin.

      Poista