torstai 23. helmikuuta 2012

Helmi kokeilee barffausruokaa

Helmi sai aamupalaksi naudan maksapaloja ja poron lihaisan raakaluun. Kyllä oli innokasta mauskuttamista luun kanssa. Vaikka mauskuttaminen näytti olevan mieluisaa ja terapeuttista, niin ei Helmi saanut paljoakaan lihaa irti luusta. Lopulta piti saksilla irroittaa lihaa luun ympäriltä, kun Helmi ei repimisyrityksistä huolimatta meinannut millään saada lihaa irtoamaan. Ehkä harjoitus tekee mestarin tässäkin asiassa. Illalla Helmi sai lisää barffausruokaa, sianliha-kasvis sekoitusta. Kyllä sekin oli hyvää Helmin mielestä. Kyllä tämä barffausruoka eli luonnonmukainen raakaravinto (barffaus.fi) ainakin näyttää maistuvan Helmin suuhun. Tässä tyylinäytteitä poron raakaluun syönnistä.



5 kommenttia:

  1. Onpa hyvännäköistä! Lurps!

    VastaaPoista
  2. Helmi varmaan tykkää tosi paljon. Itse olen vaan miettinyt tuon Barffausruuan hintaa, että se voi varmaan tulla aika paljon kalliimmaksi kuin nappulat? Itse ajattelin aina silloin tällöin antaa barffiruokaa, mutta osa on annettava napsuina :)

    Suloinen tyyppi!

    VastaaPoista
  3. Kyllä barffausruoka on vähän kalliimpaa. Esimerkiksi nuo Maukas 500g barffausruoka-annokset on kilohinnalta vähän kalliimpia kuin esim. Pedigreen 400g koiranruokapurkit ja nappuloiden kilohintaan verrattuna on ainakin selvästi kalliimpaa. Helmikin syö nykyään vain silloin tällöin barffausruokaa. Tänä aamuna sai Maukas kanamix barffausruokaa ja kyllä taas maiskutti innoissaan. :)

    VastaaPoista
  4. Mun Enkkubulla on barffannut n.8kk. Se on suhteellista tuleeko kalliimmaksi. Meidän viimeiset Ultra Allergen Free-nappulat maksoivat 90€/10kg. Silloin oli jatkuvaa ELL:ssä rimppaamista. Raakaruokaan siirtymisen jälkeen ei ole ollut mitään asiaa lääkäriin. Koira rakastaa ruokaansa ja on pirteämpi muutenkin. Korvat puhtaat jne. Jos on jotain terveysongelmia, niin silloin kannattaa ainakin koittaa barffausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, se on suhteellista. Riippuu mihin nappulahintaan vertaa. Terveysongelmien/allergian hoidossa varmaan barffaus tulee halvemmaksi kuin erityisruokavalionappulat. Helmi syö edelleen vain silloin tällöin barffiruokaa, mutta jos furunkuloosi vielä uusii, niin täytyy kyllä kokeilla täysin raakaruokaan siirtymistä.

      Poista